fredag 24 februari 2012

Fetafyllda färsbollar




Ingredienser - 2 port

  • 250 g mager nötfärs, max 10 %
  • ½ riven rödlök
  • salt, peppar och basilika
  • 30 g fetaost, max 22 %
  • ½ msk smör/olja till stekning

Mos:
  • 150 g potatis i bitar
  • 200 g broccoli
  • 1 tsk kalvfond
  • 1 tsk smör
  • svartpeppar

Servera med: 2 skivade tomater med några droppar balsamico och basilika.

Så här gör du

  1. Blanda färsen med lök och kryddor. 
  2. Forma 6 stora köttbullar. 
  3. Gör ett hål med lillfingret och peta in en ostbit i mitten av varje boll. Jämna till ytan så att osten inte tittar ut. 
  4. Bryn bollarna i fettet och efterstek cirka 5 min så att de blir genomstekta. 
  5. Koka potatisen 10 min. 
  6. Lägg ner skalade broccolistjälkar och buketter och koka 5 min till. 
  7. Mixa med fond och smör. Krydda.

Energi per portion: 390 kcal
Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer: