torsdag 6 december 2012

Pepparkaksparfait




Ingredienser - 2 port

  • 1 stort skalat päron, 150 g
  • 1 msk vatten
  • 1 msk rårörssocker fairtrade
  • ¾ dl vaniljvisp
  • ½ tsk malen kanel
  • 1 krm malen ingefära
  • ½ krm malda nejlikor

Garnera med: 1 krossad pepparkaka, ev. glutenfri

Så här gör du

  1. Skär päronet i bitar och smält på svag värme i kastrull tillsammans med vatten och råsocker tills det är mosigt. 
  2. Mixa ev och låt svalna. 
  3. Vispa vaniljvisp hårt och rör ner päronmoset. 
  4. Blanda kryddorna och rör ner dem lite slarvigt i moset. 
  5. Frys in i två koppar minst 3 tim. 
  6. Tina ca 10 min före servering.

Energi per portion: 155 kcal

Källa & bild: MåBra

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar