fredag 12 augusti 2016

Kladdkaka med tranbär - 300 kcal



Ingredienser - 12 bitar


  • 150 g Arla® Svenskt Smör
  • 1½ dl pekannötter, spar 0,5 dl till garnering
  • 2½ dl strösocker
  • 2 msk sirap
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 5 msk kakao
  • ½ dl Arla® mjölk
  • ½ tsk salt
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1½ dl marshmallows mini, spar 0,5 dl till garnering

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. 
  2. Smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. 
  3. Grovhacka nötterna och lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta ca 5 min i mitten av ugnen. Sänk värmen till 175°. 
  4. Smält smöret på låg värme och rör ner socker, sirap, mjöl, vaniljsocker, kakao, mjölk och salt. Låt sjuda 3-5 min under omrörning på medelvärme. Rör ner tranbär och nötter. Strö ut marshmallows i botten av formen. Häll smeten i formen. 
  5. Grädda i mitten av ugnen ca 18 min. Lägg på pecannötter och minimarshmallows innan servering.

Källa & bild: Arla

Inga kommentarer: